Voor de toekomst van deze kinderen!!!

vrijdag 18 februari 2011

Wil kan het niet laten......

Na nog het nodige sloop- en breekwerk is er in het filiaal Okorase een prachtige ruimte ontstaan waar dit weekend kleine tafeltjes en bankjes worden neergezet.
De ruimte wordt gebruikt om les te geven en er is een plank gemaakt waar de computer komt te staan om de kinderen daar ook wegwijs op te maken.
Tevens komt hier het fotokopieerapparaat te staan.
Er is nog geen stroom, dus zijn wij op hoge poten naar Koforindua gegaan, waar wij als blanke vrouwen toch druk op de ketel konden zetten, want ze komen vanmiddag de boel aansluiten terwijl Emmanuel daar al drie weken op zit te wachten, waar een blank huidje al niet goed voor is!
De entree van het gebouw is volledig gerenoveerd, er is nu een goede trap en de rest is met cement aangesmeerd. We hebben gordijnen opgehangen om de boeken beter te beschermen tegen al het stof wat hier constant is. De gordijnen zijn voor ons niet om aan te zien, maar hier in Ghana is het top off the bill.
Wat kan Wil niet laten zullen jullie jezelf afvragen, maar zelfs in Ghana heeft ze haar speel-o-theekje in beide filialen. Is dit kind ook weer gelukkig.
We zijn nu in Accra en hebben gesproken met Aagje van Biblionef en Patricia, een ghanese bibliothecaresse. Op termijn is het de bedoeling om ook een afdeling van Biblionef in Ghana te starten.
We hebben heerlijk gegeten en eindelijk weer genoten van een gewone wc en douche, we waren echt vies, blijkt na het zien van de witte handdoeken.
Gaan nu naar het vliegveld om Wil haar dochter op te halen.






1 opmerking:

  1. Indrukwekkend wat jullie voor elkaart hebben gekregen!
    Vergeet niet te genieten van jullie , nog korte, verblijf in Ghana.

    BeantwoordenVerwijderen