Voor de toekomst van deze kinderen!!!

vrijdag 11 februari 2011

Vrijdag.....marktdag!






Tussen het voorlezen door (vandaag 6 groepen en als we het schoolplein opkomen zingen de kinderen ons liedje al)is het tijd voor de markt.
Twee dagen in de week staat het hele dorp op zijn kop. Vanuit de wijde omgeving komen mensen om hun waar te verkopen en spullen in te slaan.
Een meléé van geluiden; ruziemakende vrouwen, schreeuwende verkopers, huilende kinderen, taxichauffeurs op zoek naar klanten, megafoons die oproepen tot aankoop van medicijnen, knalharde radio's, pratende mensen en dan als klapstuk een optocht van jonge mensen in het rood gekleed, luid trommelend, schalen op het hoofd, die langs de kramen gaan om etenswaren op te halen voor een begrafenis van morgen of zondag.
De lucht is niet te beschrijven, vers vlees bij een temperatuur van 35 graden, gerookte en gedroogde vis in alle soorten en maten, sterk ruikende zeep, zweet en de lucht van afgewerkte olie want er wordt hard gewerkt om auto's te repareren, zodat men 's avonds de boel afgeladen weer af kan voeren.
Het liefst ga je stiekem op een hoekje zitten om deze film aan je voorbij te laten gaan, maar helaas vallen we toch te veel op.
Maar gezelligheid is troef.

1 opmerking: