Voor de toekomst van deze kinderen!!!

vrijdag 4 februari 2011

Voorleestheater op school!


Woensdag en donderdagmorgen mochten we met ons vertelkastje voorlezen op twee verschillende scholen voor 8 groepen kinderen van 4 tot ongeveer 10 jaar. Per groep 40 tot 60 kinderen!
Als we binnenkomen gaan alle kinderen staan en zeggen in koor: Welcome Madam, how are you, waarna ze onmiddelijk gaan zitten.
Een vertelkastje is hier nog nooit vertoont en is op zich al een sensatie.
We lezen voor zoals we dat gewend zijn, dus de kinderen mogen meedoen, zingen en dansen.
De leerkrachten weten niet wat ze zien en hoe ze hier mee om moeten gaan, maar gelukkig mogen we onze gang gaan en na afloop zijn de kinderen en leerkrachten vol ongeloof maar dol enthousiast.
We hebben snel een liedje gemaakt (op de wijs van visje, visje in het water), dat op het bord werd geschreven, zodat alle kinderen mee konden zingen. Bij de laatste groep staat de hele school op z'n kop en hoor je overal het liedje, zelfs later in het dorp wordt druk gezongen.
De hoofdmeester kwam speciaal naar ons toe met de vraag of we volgende week ook voor de oudere groepen willen voorlezen. We zijn vereerd en ontroerd!
Bij het kantoor is een opvangcentrum voor kinderen die vaak niet naar school gaan. Daar krijgen ze toch een vorm van onderwijs en wordt het vertelkastje door de kinderen in etappes geschilderd.
Ons rondreizend theater is al bijna volgeboekt!!!
Verder zijn we druk met het rubriceren en stickeren van de boeken en hebben we veel echt ghanese boeken kunnen kopen.
Vandaag zijn we met een busje naar Accra gegaan, op zich een hele belevenis, om allerlei apparatuur te kopen. Dit laten we aan Emmanuel over want als ze twee blanke vrouwen zien, gaat de prijs onmiddelijk omhoog.
We zitten nu even in een hotel en kunnen vreselijk genieten van een kop thee, een wc en douche.

4 opmerkingen:

  1. Niet alleen jullie genieten, nu eventjes,van het hotel en de geneugten, ook ik geniet van jullie belevenissen.
    Helemaal te gek te zien hoe de kinderen reageren!
    Kanjers zijn jullie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dames,

    Een berichtje uit een stormachtig veendam. Mooi avontuur wat jullie daar beleven, volg jullie blog met plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geweldig dames. Die kinderen en leerkrachten laten jullie nooit meer gaan. Wat een feest en wat heerlijk om al die vrolijke koppies te zien. Echt genieten! Ik ben beretrots op jullie.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. da's nog eens iets anders dan in n spikenspanschone ruimte met 'slechts' 15 kinderen aan brood met verschillend beleg, yoki/ranja voor te lezen..
    geweldige kick voor joe (en ons als lezers) dat de kinderen, jong en ouder, zo ontzettend genieten van jullie voorleessessies en liedjes.
    mooie foto's die jullie vermakelijke, uitgebreide en soms ontroerende verhalen zo fraai verbeelden.
    gut, je kunt je toch niet voorstellen dat de blokker- of appiehappiebobo hier bij de uitgang bonnetjes staat te controleren?! zal een bizarre gewaarwording voor jullie zijn geweest. de schipholcontrole is er zo te lezen niets bij...
    zal heerlijk zijn om af en toe even een 'echte' wc te mogen gebruiken. tja, gewone dingen voor ons zijn niet altijd overal even vanzelfsprekend.
    geniet verder samen.

    BeantwoordenVerwijderen