Voor de toekomst van deze kinderen!!!

dinsdag 1 februari 2011

Grenzen verleggen

Leven in Adawso. Je moet je grenzen wel verleggen, maar wel eens goed om mee te maken als verwende Nederlanders. Geen luxe, maar op een kamer met alleen een bed en een tafel en twee stoelen, maar we hebben het erg naar onze zin. Vandaag hebben we samen met Emmanuel een plan gemaakt wat we de komende weken gaan doen. Er moet veel gekocht worden. Vandaag hebben we al een grote hoeveelheid boeken gekocht. Morgen gaan we hout kopen om boekenkasten te laten maken door de plaatselijke timmerman. En we gaan tafels en stoelen bestellen. Vrijdag naar Accra om een computer, printer, scanner en kopieerapparaat te kopen voor de 2 bibliotheken. Ja,ja 2 bibliotheken. Twee bibliotheken die 10 kilometer uit elkaar liggen. Een grote (voor de wijde omgeving) en een kleine (voor kinderen die geen onderwijs volgen).
Op dit moment staan er buiten in een open hok twee emmers water klaar gehaald uit een beekje en daar gaan wij ons zo wassen met het licht van een zaklantaarn. We hebben alleen een Ghanese doek om, want uitkleden is erg lastig in onze buitenbadkamer.
We verbazen ons over alles. Vooral het openbaar vervoer, we zaten met twintig mensen in een kleine volkswagenbus.
We hebben de markt in het dorp bekeken en boodschappen gedaan. Wij werden bekeken en het was een grote chaos aan mensen en producten.

1 opmerking:

  1. Goed te horen dat jullie veilig op je bestemming bent aangekomen. Het zal inderdaad een cultuurschok zijn: back to basics zullen we maar zeggen. Ik hoop dat alles lukt. Succes en natuurlijk ook een mooie tijd in Ghana.

    BeantwoordenVerwijderen