Voor de toekomst van deze kinderen!!!

donderdag 24 februari 2011

De grote finale....

Vandaag is de grote dag van de opening van de bieb in Okorase!!!!
Hoogwaardigheidsbekleders en kinderen van de scholen (1000!) zijn uitgenodigd voor de festiviteiten die om 11.00 uur beginnen.
Wij zijn er om 9.00 uur om te helpen met de voorbereidingen. Als we er zijn, zijn de schilders nog druk bezig met het schilderen van het Biblionet logo.
Ales loopt door elkaar en is druk met versieren. Rond 10.00 uur gaan we naar een groot grasveld waar kalm aan 4 grote partytenten worden neergezet en de geluidinstallatie wordt getest.
Rond 12.00 uur vragen wij ons af wanneer er iets van actie ondernomen gaat worden.
Pas rond 12.30 uur kwam er een grote mercedes het terrein op, waar "the Queen"" in zat. Een stokoude dame, prachtig gekleed en met alle egards ontvangen.
Pas rond 13.00 uur begon de ceremonie, maar helaas viel toen de stroom uit en moesten we wachten op een generator.
Rond 13.30 uur kon dan eindelijk het feest beginnen (Wia had het iets anders georganiseerd, maar heeft zich er tenslotte maar aan overgegeven!)
Na toespraken van bobo's, zingende kinderen, optreden van zangers en zelfs toespraken van ons( we hebben heel veel gedanst met de kinderen), gingen we eindelijk naar de bieb.
Versierd met balonnen en lint mocht Wia met the Queen het lint doorknippen en werd the Queen en alle hoogwaardigheidsbekleders (de chief, een parlementslid, inspecteur van het onderwijs enz.) rondgeleid.
Wij werden daarna nog geïntervieuwd door de landelijke Daily Telegraph en het TV station TV 3. We zijn landelijke beroemdheden, alleen in Ghana.
Als dank voor onze inzet kregen wij een paar gouden slippers(je kunt er bijna niet op lopen), die alleen Queens mogen dragen. Beatrix pas op we komen eraan.
Het was een lang zit maar er is veel publiciteit gemaakt voor dit project en daar gaat het allemaal om.






3 opmerkingen:

  1. Klasse dames.
    Petje af voor wat jullie gepresteerd hebben in zo'n korte tijd. Ik ben beretrots.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Superformiweldigeindefantakolosachtig!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat een onvergetelijke ervaring; jullie mogen er met meer dan gepaste trots op terugkijken, ladies. en als bijna 'bijbelvaste' biebdames (ook al hebben jullie dan een keer gespijbeld, zoals jullie schreven:)...), hebben jullie de heupen goed losgedanst daar. gewoon lekker dansend alhier in de bieb verdergaan...
    mooie foto's allemaal, prachtverhalen. 16 maart zullen we allemaal geboeid naar jullie verhalen in de bieb komen luisteren. jullie hebben geweldig werk verricht. chapeau!

    groet uit n grijs en diezeg veendam,

    geke

    BeantwoordenVerwijderen