Voor de toekomst van deze kinderen!!!

zaterdag 12 februari 2011

Een zaterdag in Ghana






Het is weekend en dat zullen we weten. Het begon gisteravond met veel muziek in de plaatstelijke kroeg tot laat in de avond. Vanochtend om 6 uur was er nog of alweer veel muziek. Wil haalt haar hart op aan de afrikaanse klanken! We hebben eerst samen met de familie onze was gedaan en daarna op pad naar het dorp om daar de tro tro(plaatselijk busje) te pakken naar Mamfe. In het dorp vallen we midden in een begrafenis. Het hele dorpsplein staat vol met grote partytenten. In een tent staat de kist van de overledene, een jonge vrouw van 31 jaar die 3 weken geleden is overleden.
Het hele dorp loopt in prachtige zwarte jurken, de mannen in ghanese dracht d.w.z zwarte gedrapeerde doeken. Daarnaast heeft iedereen een rood accent aangebracht. Het is de hele dag dansen, zingen en veel eten en drinken. Op een gegeven moment wordt de kist in een aftandse bus geladen, waar de kist half uithangt en wordt luid toeterend naar de begraafplaats vervoerd.
Er wordt in Ghana alleen in het weekend begraven dus op weg naar een prachtige botanische tuin met Emmanuel, Naomie en de kinderen Joe en Ben, zie je overal mensen in het zwart en rood lopen.
We hebben genoten van de prachtige bomen en planten in Aburi en we hebben PATAT en een overheerlijke bak rauwkost gegeten in een restaurant met een prachtig uitzicht op het landschap van Ghana.
Wat hebben we het toch slecht!!!!!!!

1 opmerking:

  1. Goed te horen, dat jullie het nog steeds naar de zin hebben. Zijn daar meerdere scholen in de buurt, dat er zoveel voorgelezen wordt? De gezelligheid, vrolijkheid maar ook de stank(vooral op markten) herken ik nog van onze reis door zuid-afrika. Ga door met jullie goede werk en blijf genieten. Groetjes AnnekeW

    BeantwoordenVerwijderen